O poveste

Epuizat din stoc
SKU
C184282
9.62 LEI
Pe scurt
Cel mai recent roman al lui Alessandro Baricco, O poveste (2005), are în centru viaţa lui Ultimo Parri: copilăria, cînd vede primul automobil, prima dragoste, urmată de război şi de căutarea unui sens în haosul de apoi, pîna în clipa morţii.
Perspectivele multiple ale personajelor descriu un traseu existential neobisnuit, incarcat de sentimentul magiei noilor inventii ale inceputului de secol XX: cinema-ul sau, mai ales, automobilul, pentru care tatal lui Ultimo Parri face o pasiune, riscindu-si viata in curse automobilistice ca mecanic al contelui Ambrosio. Tonul se schimba atunci cind Ultimo, acum adolescent, participa la experientele tragice si absurde din Batalia de la Caporetto. Un alt personaj, Elizaveta, o aristocrata rusoaica saracita, care traieste din lectii de pian, preia naratiunea, iar Ultimo, pe care il intilneste in America, devine un personaj in jurnalul ei fictiv. Romanul trece subtil de la o voce la alta, combinind stiluri si viziuni, de la suspans, filozofie si iubire, la o irevocabila nostalgie.

„Un text neconventional, plin de momente lirice, despre lucruri pe care le stie toata lumea, dar despre care putini mai scriu. Stilul lui Baricco aminteste de Thomas Pynchon, Don De Lillo si Robert Coover.” (The Washington Post Book World)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție BIBLIOTECA POLIROM.Proza XXI
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1924-5
Traducător Mara Chiritescu, Cerasela Barbone
Număr de pagini 324
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Data apariției 2011
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsO poveste
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!