Poezia clasica chineza

în stoc
SKU
a272925
59.85 LEI
Pe scurt
Ediţie bilingvă română-chineză cu transcrierea fonetică chineză. „Ci“ este o formă specifică de poezie lirică chineză, apărută în epoca dinastiei Tang. S-a dezvoltat ulterior în perioada celor Cinci Dinastii şi a înflorit pe deplin în timpul dinastiei Song.
Mai multe informații
EdituraIdeea Europeană
Colecție Civilizatia si cultura chineza
Ediția cărții I
ISBN 978-630-333-020-4
Traducător Xu Wende, Emil Mirasova
Număr de pagini 270
Formatul cărţii 14 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPoezia clasica chineza
Rating-ul tău

Ediţie bilingvă română-chineză cu transcrierea fonetică chineză.

„Ci“ este o formă specifică de poezie lirică chineză, apărută în epoca dinastiei Tang. S-a dezvoltat ulterior în perioada celor Cinci Dinastii şi a înflorit pe deplin în timpul dinastiei Song.

Creaţiile s-au transmis din generaţie în generaţie, până în zilele noastre. Chiar şi astăzi sunt oameni care preferă să folosească această formă ca mijloc de exprimare a sentimentelor lor poetice.

„Poezia clasică chineză” este o colecție de 152 de creații ci, aparținând unui număr de 52 de poeți din epocile dinastiilor Tang şi Song, aranjate în ordine cronologică și traduse în limba română, sub forma unei ediții bilingve română – chineză. Traducerile în limba română sunt fidele sensului și emoției cuvintelor originale, și țin cont de expresiile și stilurile poetice ale limbii române.

Manuscrisul „Poezia clasică chineză” reflectă atât valoarea artistică a creațiilor poetice, cât și calitatea înaltă a traducerilor.