Principatele Romane inaintea Europei. O carte-manifest a principelui Gheorghe D. Bibescu

în stoc
SKU
a256617
27.00 LEI
Pe scurt
Printul Gheorghe Bibescu a publicat cartea „Principatele Romane inaintea Europei” la Paris in anul 1856, cand se desfasura Congresul de pace care a urmat razboiului Crimeii (1853‑1856). Scrisa in limba franceza sub titlul „Les Principautés roumains devant l’Europe” cartea a fost tradusa un an mai tarziu in limba romana, tot intr-o editie pariziana: ,,PRINKIPATELE ROMINE INAINTEA EUROПЙ" (exemplar care se gaseste in colectiile Bibliotecii Judeteana ASTRA Sibiu.
Mai multe informații
EdituraUniversitara
ISBN 9786062815790
Număr de pagini 206
Formatul cărţii 14 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPrincipatele Romane inaintea Europei. O carte-manifest a principelui Gheorghe D. Bibescu
Rating-ul tău

Printul Gheorghe Bibescu a publicat cartea „Principatele Romane inaintea Europei” la Paris in anul 1856, cand se desfasura Congresul de pace care a urmat razboiului Crimeii (1853‑1856). Scrisa in limba franceza sub titlul „Les Principautés roumains devant l’Europe” cartea a fost tradusa un an mai tarziu in limba romana, tot intr-o editie pariziana: PRINKIPATELE ROMINE INAINTEA EUROПЙ  (exemplar care se gaseste in colectiile Bibliotecii Judeteana ASTRA Sibiu. 
Publicand aceasta carte sub pseudonimul A. Sanejouand in acel context politico-militar european, fostul domnitor al Tarii Romanesti s‑a dovedit a fi un adevarat aparator al idealurilor de unire a celor doua Principate dunarene, inflamand prin mesajul sau spiritele unioniste si dovedindu‑se un foarte bun cunoscator al istoriei romanilor. Argumentele pro‑unioniste pe care le aduce Gheorghe D. Bibescu sunt de ordin istoric, juridic si politic, subliniind statutul de care s‑au bucurat Principatele Romane de‑a lungul veacurilor. Abordarea critica a domniei sale scoate in evidenta si desele critici ce i-au fost aduse, insa cartea pe care a scris-o arata o alta imagine a principelui. Nevoit sa abandoneze tronul la 1848, prin mesajul sau s-a dovedit fidel cauzei Unirii Principatelor Romane la 1859, desi atunci candidatura sa la tronul Tarii Romanesti a esuat.