Psych. Povestea mintii umane

în stoc
SKU
a272786
80.00 LEI
Pe scurt
Sigur te-ai întrebat cum ne influențează personalitatea genele și experiențele timpurii. Sau de ce tindem să împărțim oamenii în categorii, deși nu vrem să discriminăm pe nimeni. Răspunsul are legătură inevitabil cu mintea umană.
Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Ediția cărții I
ISBN 978-606-441-682-7
Traducător Andreea Tudorica
Număr de pagini 544
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPsych. Povestea mintii umane
Rating-ul tău

Sigur te-ai întrebat cum ne influențează personalitatea genele și experiențele timpurii. Sau de ce tindem să împărțim oamenii în categorii, deși nu vrem să discriminăm pe nimeni. Răspunsul are legătură inevitabil cu mintea umană.

Psychne oferă o poveste fascinantă despre complexitatea psihicului uman și despre o știință încă tânără și plină de enigme. Psihologia înseamnă mai mult decât ce-au avut de spus specialiștii din domeniu. De la subiecte precum rolul inconștientului și al mediului în comportamentul uman la cel al importanței studiilor despre dezvoltarea copiilor, Bloom nu se ferește să-i contrazică pe Freud, Skinner și Piaget sau să le puncteze hibele teoretice.

Abordând cu luciditate și curaj chestiuni incomode și teorii populare despre memorie, inteligență, personalitate și problema spinoasă a bolilor psihice, autorul reușește nu doar să aducă lămuriri, ci și să ne ofere speranță într-un viitor mai bun. Experimentele științifice din prezent vizează fiabilitatea și validitatea teoriilor, iar psihologia pozitivă caută încontinuu să dezlege secretele unei vieți fericite.

Paul Bloom este doctor în psihologie cognitivă, titlu obținut la Massachusetts Institute of Technology. În prezent, este profesor de psihologie la University of Toronto și profesor emerit de psihologie la Yale University. În 2002, Society for Philosophy and Psychology din SUA i-a oferit prestigiosul Premiu Stanton, pentru merite deosebite în cercetări interdisciplinare, în domeniul filozofiei și al psihologiei. Au urmat, în 2004, Premiul Lex Hixon, pentru predarea excelentă la Yale a științelor cognitive, iar în 2017, Premiul Klaus J. Jacobs Research, pentru cercetările asupra modului în care copiii își dezvoltă sentimentul de moralitate. Cele mai populare articole ale sale au apărut în publicații prestigioase ca The New York Times, The Guardian, American Scientist, iar textul publicat în The Atlantic – „Is God an Accident?“ („Dumnezeu este o întâmplare?“) – i-a fost inclus în antologia The Best American Science Writing, 2006.