Repere și interferențe de teorie și istorie literară

în stoc
SKU
a223008
39.00 LEI
Pe scurt

Vincent n-ar fi fost același fără Theo van Gogh. Călătorind prin volutele unei vieți chinuite, pictorul l-a avut mereu alături pe credinciosul său frate. Relația lor a fost zbuciumată, dar profundă, definitorie pentru amândoi. Minuțios documentată, bazată pe corespondența dintre Vincent și Theo, cartea lui Deborah Heiligman spune dramatica poveste a acestor destine și a devotamentului nemărginit care le-a legat.


 


„O istorie emoționantă despre iubirea fraternă.” Kirkus Reviews


 


„Fără Theo, lumea nu l‑ar fi avut pe Vincent.” Așa își începe cartea Deborah Heiligman, care mărturisește că l-a iubit pe Vincent van Gogh încă din copilărie, când a și citit Bucuria vieții, romanul lui Irving Stone inspirat de destinul pictorului. Mulți ani mai târziu, aflată în vizită la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, a descoperit că Vincent avusese un frate pe nume Theo, despre a cărui existență nu știuse până atunci. După ce a citit corespondența dintre Vincent și Theo, apoi pe cea dintre Theo și viitoarea lui soție, Johanna, autoarea și-a dat seama că are în față o poveste frumoasă și complexă, marcată de iubire și sacrificiu, care până în acel moment rămăsese nespusă: povestea relației profunde și agitate dintre doi frați, care în adolescență făcuseră un legământ de a rămâne apropiați și devotați unul altuia, indiferent de ceea ce le-ar fi rezervat viitorul. 

„Ca fragment, imperfecțiunea mai este încă tolerabilă – și deci această formă de comunicare poate fi recomandată celui care, nefiind pe de-a-ntregul gata, are totuși de oferit opinii disparate, vrednice de interes.“ Novalis
 
 
Viorica Nișcov 
Studii de filologie germană la Universitatea Bucureşti. Cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu“ între 1962 şi 1998. Membru USR. Laureată în 2008 a premiului Allianz pentru cel mai bun proiect de traducere din germană în română (C. G. Jung, Despre psihologia religiei vestice şi estice, Editura Trei) şi a premiului revistei Poesis pentru cea mai bună ediţie a anului 2008 (N. Steinhardt, Articole burgheze, Polirom, 2008). Domenii de cercetare: literatură germană, literatură comparată, folcloristică. Volume de autor: Un elogiu al diferenței, Ed. Sf. Ierarh Nicolae, Eşti cât povesteşti. O fenomenologie a basmului popular românesc, Humanitas, 2012. Articole şi studii despre Eminescu, P. Istrati, C. Stere, H. Hesse, Goethe, Novalis, colind, basm, roman de formare etc. Ediţii, antologii, bibliografii, traduceri (R. Huch, Novalis, Ernst Jünger, C. G. Jung, Cornelia Funke, G. Scholem, Arthur şi Albert Schott, Adolf Staufe ş.a.)
Mai multe informații
EdituraTracus Arte
Colecție Cartier popular
Ediția cărții a IV-a
ISBN 9786060232407
Traducător Maria-Mădălina Mihai
Număr de pagini 408
Formatul cărţii 14 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRepere și interferențe de teorie și istorie literară
Rating-ul tău