Rusinea. De la captivitate la vindecare

în stoc
SKU
a272106
72.00 LEI
Pe scurt
Rusinea este sufleorul din culise si determina comportamentele toxice - constrangerea, codependenta si dependenta - care distrug familii si vieti. Oh, deci asa se numeste sentimentul acela care se tine ca scaiul de tine ani si ani, care te roade pe dinauntru si iti da viata peste cap! ai putea exclama citind Rusinea.
Mai multe informații
EdituraCurtea Veche
Colecție Biblioterapia
Ediția cărții I
ISBN 978-606-441-665-0
Traducător Anastasia Ilie
Număr de pagini 464
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRusinea. De la captivitate la vindecare
Rating-ul tău

Rusinea este sufleorul din culise si determina comportamentele toxice - constrangerea, codependenta si dependenta - care distrug familii si vieti.

Oh, deci asa se numeste sentimentul acela care se tine ca scaiul de tine ani si ani, care te roade pe dinauntru si iti da viata peste cap! ai putea exclama citind Rusinea.

Rusinea te face sa te simti lipsit de importanta. Nu te mai iubesti asa cum esti si cauti in permanenta o completare exterioara. Astfel, devii o "fapta umana". Cand suferi de rusine toxica, iti este imposibil sa fii tu insuti, iar sinele tau adevarat ramane ascuns, in timp ce afisezi un altul, cu totul diferit. Cartea lui John Bradshaw este un titlu clasic care a ajutat milioane de oameni sa-si identifice rusinea, sa-i inteleaga resorturile, sa ia masuri si sa se elibereze de sentimentele de apasare care ii legau de greselile trecutului. 

Rolurile pe care le jucam si prefacatoria sunt forme ale minciunii. Promovam prefacatoria si minciuna ca mod de viata, iar un astfel de trai provoaca o scindare interioara, ne invata sa ne ascundem si sa ne acoperim rusinea toxica, adancindu‑ne astfel in propria izolare si singuratate. - John Bradshaw
 
Cu cat aflam mai multi secretele intunecate ale acestei emotii distructive, cu atat mai putina putere si control va avea ea asupra noastra. Rusinea este un ghid minunat atat pentru publicul larg, cat si pentru specialistii in psihologie, din care aflam geneza rusinii, felul in care este transmisa la nivel inconstient de catre familie si modurile multifatetate prin care iti ruineaza viata atunci cand nu esti constient de prezenta ei. - Elena-Carmen Tuca, psihologa