Transilvania mea. Istorii, mentalități, identități

Epuizat din stoc
SKU
C207912
27.26 LEI
Pe scurt

Apariția unei „istorii” a Transilvaniei trezește interesul mai ales în contextul disputelor politice și sociale asupra controversatelor probleme ale regionalizării și, în general, asupra drepturilor minorităților din România.

Volumul analizeaza tema identitatii transilvane sub diferitele ei aspecte: reprezentarile sociale, istoria mentalitatilor, imaginile pe care romanii si maghiarii ardeleni si le-au format unii despre altii, dar si din perspectiva integrarii Transilvaniei in peisajul sociopolitic european si a receptarii modelelor ideologice de civilizatie promovate de lumea occidentala. Transilvania mea se adreseaza tuturor celor interesati de o abordare a problemei ce depaseste perspectiva monoetnica traditionala.


Din cuprins: Transilvania sub semnul intrebarilor: dezbateri despre nationalism, istorie si identitate • Teme de fond in istoria Transilvaniei moderne: patria, Europa, revolutia, sarbatoarea • Prieteni si dusmani din Transilvania: romanii, maghiarii si imaginile lor reciproce • Lumea vazuta din Transilvania: imagini ale Occidentului la romanii ardeleni

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Istorie
ISBN 978-973-46-3588-7
Număr de pagini 696
Formatul cărţii 10.6x18
Tip copertă broșată
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTransilvania mea. Istorii, mentalități, identități
Rating-ul tău