Venetia. Regina marilor

în stoc
SKU
a272863
84.90 LEI
Pe scurt
Povestea irezistibila a visului imperial venetian, redata cu un entuziasm molipsitor. Cunoscutul istoric si autor britanic Roger Crowley prezinta in aceasta carte ampla uimitoarea calatorie de cinci sute de ani a Venetiei spre dominatia europeana, printr-o poveste epica care nu are rival in ceea ce priveste suspansul, intriga si bogatia stilului literar.
Mai multe informații
EdituraAll
Ediția cărții I
ISBN 978-606-587-619-4
Traducător Gabriel Tudor
Număr de pagini 448
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsVenetia. Regina marilor
Rating-ul tău

Cunoscutul istoric si autor britanic Roger Crowley prezinta in aceasta carte ampla uimitoarea calatorie de cinci sute de ani a Venetiei spre dominatia europeana, printr-o poveste epica care nu are rival in ceea ce priveste suspansul, intriga si bogatia stilului literar.

Regina marilor urmareste intreaga saga imperiala venetiana, de la nefericita cruciada care a culminat cu jefuirea Constantinopolului, in 1204, pana la razboiul din 1499-1503, in urma caruia turcii otomani ii vor inlocui definitiv pe venetieni ca principala putere navala in Marea Mediterana. Intre aceste repere se afla trei secole de dominatie maritima venetiana, rastimp in care un mic oras de "locuitori ai lagunei" se transforma in cel mai bogat loc din lumea cunoscuta. Bazandu-se pe relatari de prima mana despre batalii maritime crancene, negocieri abile si manevre diplomatice surprinzatoare, Crowley zugraveste o imagine plina de viata a acestei republici medievale, abila si avida de cuceriri, si a vastelor teritorii ajunse sub stapanirea sa. Autorul arata cu maiestrie cum, de la deschiderea rutelor de mirodenii pana la confruntarea dintre crestinism si islam, "Serenisima Republica" a jucat un rol definitoriu in cele mai acerbe conflicte ale vremurilor sale - conflicte ale caror ecouri se simt si astazi.

Crowley a pus atata energie in cele relatate, incat cititorul are senzatia ca bataliile navale sau episoadele de asediu se petrec aievea in fata ochilor sai. - The New York Times